Bulgur diéta


Sokan tisztában vannak vele, hogy a bulgur nem más, mint a meghántolt, párolt, kiszárított, majd megfelelő hatékony fogyókúra házilag tört búzaszem, bulgur diéta azonban már kevesen tudják, hogy a mediterrán köret kitűnően beilleszthető a lowcarb étrendbe is.

hogyan lehet megtartani a súlyt

Mint minden gabonaféle, természetesen a bulgur is tartalmaz szénhidrátot, ezért korlátlan mennyiségben nem alkalmazható a lowcarb étrend összeállítása során. Ennek ellenére kijelenthető, hogy bulgur diéta magas rosttartalmú élelmiszerről van szó, ami hívószó lehet a reformkonyhát preferálók számára.

keto light vélemények

Egy kis odafigyeléssel és számolással kitűnő élelmiszerként szolgálhat az alacsony szénhidráttartalmú étrend tervezése során. Nézzük először a bulgur pozitívumait, majd ejtsünk néhány szót arról, hogy miként illeszthető a lowcarb étrendbe.

turmix fogyás

A bulgur és a lowcarb étrend A liszthez hasonlóan a bulgurból is elérhető fehér, barna, illetve durumbúzából előállított változat. Ez utóbbi a korpát és a csírát is tartalmazza, nagy mennyiségben találhatók benne rostanyagok, mangán, vas, magnézium és B-vitamin. Kalóriatartalma jellemzően megegyezik a rizsével, ugyanakkor a glikémiás indexe alacsonyabb annál, így kiváló körete a diétáknak.

fogyókúra 30 év felett

Felhasználása igen sokoldalú, a már említett köreten túl salátákhoz, zabkásához és az ázsiai rizses húshoz, a piláfhoz is ezt használják alapélelmiszerként. A fő kérdés, hogy miként illeszthető a bulgur a lowcarb étrendbe?

ingyenes fogyókúrás applikáció

Jó hír, hogy egy csésze gramm főtt bulgur mindössze 25,5 grammnyi szénhidrátot tartalmaz. Továbbá a bulgur előkészítése során a szakemberek a hőkezelést követően kivált keményítőt eltávolítják, így a rizzsel ellentétben a főzést követően a szemek nem tapadnak össze.

Ezért egyél bulgurt!

Ez nem csupán esztétikai élményt nyújt, de teret enged a lowcarb étrend egyik alapkövetelményének, a keményítőmentes táplálkozásnak. Végezetül érdemes megjegyezni, hogy a bulgur az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú gabonaféle, ugyanakkor magas vitamin- nyomelem- és rosttartalma messze kiemeli társai közül, és rendkívül egészségessé teszi.

90 napos diéta mintaétrend

Tény azonban, hogy a bulgur búzából készül, ezért gluténmentes köretként nem illeszthető a lowcarb étrendbe! Lowcarb étrend Bulgur receptek.