Ezeket ellenőrizze nyaralás előtt!

Nyár van, a legtöbb ember ilyenkor veszi ki éves szabadságának nagy részét, és annak egy részében vagy egészében nyaralni megy. Mielőtt azonban elindulnánk, számos teendőnk van az otthonunkkal kapcsolatban is, amelyekre nem árt odafigyelni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetnek minket a hazaérkezésünkkor.
Az első és talán legfontosabb dolog a víz-, áram-, gázcsapok elzárása, áramtalanítása. A csőtörés mindig a legrosszabbkor történik, így kiküszöbölhetjük, hogy hazaérkezésünket vízszereléssel kelljen folytatnunk. A csapok elzárásával, még ha meg is történik a baj, legalább a lakást nem árasztjuk el vízzel. Az áramtalanítás ugyanilyen fontos, mert jöhet vihar, villámlás, ami az árammal ellátott készülékekbe könnyebben becsaphat, illetve míg nyaralunk zárlat is bekövetkezhet, ami szintén nagy bajt tud okozni. A gázszivárgást szintén a gázcsapok elzárásával tudjuk biztosítani.

Indulás előtt ezek az utolsó lépések, ám előtte is jócskán akad teendőnk. Ha háziállataink vannak, azokat biztonságban el kell helyezni, szomszédoknál, ismerősöknél, kivéve azokat, amelyeket magunkkal viszünk. Ha nincs állatmegőrzési lehetőségünk, akkor a legtöbb állatot otthon is hagyhatjuk egy hétre, de ilyenkor körültekintően gondoskodnunk kell számukra vízről és ennivalóról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.