Fogyókúra zellerrel


Bár a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a zellerszár fogyasztása önmagában nem okoz kalóriadeficitet, az tény, hogy a zellerszár energiatartalma alacsony, g mindössze 16 kcalés 3 g szénhidrátot tartalmaz.

fogyókúra zellerrel

Fogyaszt vagy nem fogyaszt? Bár a tanulmány csupán a zellerszárra fókuszált, és gyíkokkal végezték, a megállapításokat a többi, "negatív kalóriásnak" nevezett zöldségre és gyümölcsre - mint pl.

A kutatók az Experimental Biology folyóiratban felhívták a figyelmet arra, hogy ahelyett, hogy az ételeket "negatív kalóriás" megjelöléssel címkézzük fel, helyesebb lenne az anyagcsere-folyamatokra gyakorolt hatásukra koncentrálni, vagyis arra, hogy a fogyasztásuk hozzájárulhat a napi összenergia csökkentéséhez, valamint a súlyvesztéshez. Arra azonban nem alkalmasak, hogy csak ezekből álljon össze az étrendünk, hiszen csak az alapanyagcserénk fenntartásához - azaz ahhoz az energiamennyiséghez, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán életben maradjunk -a becslések szerint egy felnőtt nőnek 12,6 kg nyers zellerszárat vagy 9 kg nyers paradicsomot, illetve 4,3 kg nyers sárgarépát kellene ennie naponta.

fogyókúra zellerrel

Tehát az egyoldalú, kizárólag az alacsony kalóriatartalmú zöldségekre, gyümölcsökre fókuszáló diéta nem életszerű, és nem is egészséges. Fontos kiemelni, hogy önmagukban ezek az ételek nem vezetnek súlycsökkenéshez, azonban az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként, rendszeres fogyókúra zellerrel mellett segíthetik az ideális testsúly elérését és fenntartását.

fogyókúra zellerrel

Ezeket olvastad már?