Női étrend


Meghalt egy 37 éves nő, mert túl sok étrend-kiegészítőt szedett az ízületi gyulladására Seema Haribhai májelégtelenségben halt meg, miután gyógynövény alapú étrend-kiegészítőket szedett az ízületi gyulladására - derült ki az Insider által áttekintett halottkémi jelentésből.

női étrend

A halottkém, Mary Hassell nem közölte, hogy szerinte mely étrend-kiegészítők okozták a májelégtelenséget. A Londonban élő nőnek aggályai voltak a hagyományos gyógyszerekkel szemben, ezért egy ajurvédikus gyógyítóhoz fordult. Az ajurvéda egy hagyományos, éves ázsiai orvoslási rendszer, amely az étrend és az életmód megváltoztatásán keresztül történő gyógyulást hirdeti.

női étrend

Az ajurvédikus gyógyító azonban meghatározatlan mennyiségű táplálékkiegészítőt női étrend a nőnek, akinél néhány héten belül májelégtelenség alakult ki.

Haribhai a táplálékkiegészítők szedése után sárga bőrrel - a májbetegség jelével - tért vissza az ajurvédikus gyógyítóhoz, aki nem mondta neki, hogy hagyja abba a táplálékkiegészítők szedését, de nem is javasolta, hogy menjen kórházba.

női étrend

Az Indiából női étrend vezető ajurvédikus gyógyítók az Insidernek úgy nyilatkoztak, hogy a képesítéshez Indiában a középiskola után még nyolc-tíz évig kell tanulniuk, ami után több éves gyakorlati idő következik.

Az ajurvédikus gyógyítók az ajurvédikus tanításokat a modern orvoslás kiegészítésére használják, és arra ösztönzik betegeiket, hogy szedjék a hagyományos, nyugati orvosok által felírt gyógyszereket.

női étrend

A gondot az okozza, hogy gyakorlatban azonban nincs egységes ajurvédikus képzés, ami eltéréseket eredményezhet az iskolázottságban, és a kezelésben.

Az elhunytat kezelő ajurvédikus gyógyító ötéves diplomával és egyéves gyakorlattal rendelkezett. Egyre több étrend-kiegészítő fogy A Covid világjárvány kitörése után világszerte megnőtt a táplálékkiegészítők értékesítése.

női étrend

Ezzel párhuzamosan a szabályozás nem változott. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok sem szabályozza szigorúan az alternatív gyógyászatban dolgozó szakembereket vagy a gyógynövény-kiegészítők használatát.

női étrend

Azok a hagyományos orvosok, akik a táplálékkiegészítők használatából eredő egészségügyi problémák növekedését tapasztalták, nagyobb felügyeletet, szigorúbb szabályozást követelnek.

Olvasta már?