Pulzusszám fogyáshoz


Szöveg: Csaba Orsolyalektorálta: Jakus Béla Frissítve: Futóként mindannyian tudjuk, hogy szeretett sportágunk mint kardió edzésforma támogathatja a fogyást, a zsírégetést. De nem csak az úgynevezett aerob zónában végzett kardiózás az egyetlen tréningtípus, amely segíthet zsírégetésben, a súlycsökkentésben — az erősítő, sőt, a rugalmasságot fejlesztő edzések, a nyújtások is sokat számítanak!

Szimpatika – Így biztos könnyen megy a fogyás!

Érdemes mindegyiket beépíteni a mozgásprogramba. Aerob edzés Az aerob zóna azt az intenzitást jelenti, amikor a szervezet magas oxigénfelvétel mellett a mozgáshoz szükséges energiát nagyobb részben zsírokból, kisebb részben pedig szénhidrátokból képes előállítani.

A zónán belül több részt különíthetünk el. Ilyenek például a regeneráló futóedzések.

Célpulzus kalkulátor

Természetesen az alap-állóképességet fejlesztő kardióedzések is ide tartoznak. A futásra vetítve ez például az alapozás időszakát nagyrészt kitöltő, alapozó tempóban végzett tréningeket, a maximális pulzus százalékán történő edzést jelenti.

Ezekben az esetekben a zsírból való energianyerés, a zsíroxidáció igen hatékony, mindemellett persze kalóriát pulzusszám fogyáshoz égetünk. Fontos megjegyezni, hogy kezdők — főleg túlsúllyal rendelkező kezdők — esetében az alap-állóképességet fejlesztő tartományban történő edzés talán még tempós gyaloglást jelent, de ezzel sincs semmi gond.

hatékony hajdina diéta a gyors fogyásért

Ráadásul a gyaloglóedzésen belül is váltogathatod az intenzitást! Azaz sétával, gyaloglással fejlesztheted az állóképességedet, valamint támogathatod a zsírégetést. További előnyök Az aerob zónában végzett kardióedzésnek a zsírégetés mellett számos már rendkívül hasznos előnyei is van!

Optimális pulzus a zsírégetéshez. Zsírégető pulzusszám számítás

Erősíti a szívet, fejleszti a keringést, a hajszálérhálózatot, javítja az izomzat mitokondriális ellátottságát. Erősítő edzés Az erősítő edzés során az izmokat fejlesztjük. Az erős izomzat nemcsak a test hatékonyabb mozgatásában segít, de a sérülések kialakulásának kockázatát is csökkentheti. Az erősítő edzésnek számos típusa van.

a legjobb diéták

Történhet gépek, súlyok használatával, de bevethető számos más eszköz is a TRX-től kezdve a bosun meg a pulzusszám fogyáshoz át a gumiszalagig és még hosszan sorolhatnánk. Természetesen a saját testsúlyos erősítő alapgyakorlatok is nagyon hasznosak lehetnek, gondoljunk csak a plankre, a guggolásra vagy a kitörésre. Pedig az izomfejlesztő gyakorlatok a fent említett rendkívül fontos előnyök mellett rengeteget segíthetnek az alakformálásban, a tónusos testalkat kialakításában.

mit ne egyek ha fogyni akarok

A magasabb izomtömegaránnyal rendelkező egyén pedig nyugalmi állapotban több kalóriát éget el. Grant Tinsley, a Texas Tech Egyetem munkatársa a healthline.

Edzészónák meghatározása pulzusmérő órával

Az alapanyagcseréről és a nyugalmi anyagcseréről ide kattintva tudhatsz meg többet. Tinsley egy kutatás eredményeire is hivatkozik. A kutatók 24 héten keresztül figyelték a vizsgálatban résztvevő, erősítő edzést végző női és férfi alanyok nyugalmi anyagcseréjét.

c9 diéta vélemények

Ez kalóriában azt jelenti, a leghatékonyabb módja a gyors fogyásnak a férfiak nyugalmi anyagcseréje átlagosan kcal-val, a nőké 50 kcal-val nőtt. Utóégetés A másik fontos dolog, amire Dr. Hasonlóan az intervallos edzésekhez, amelyeket követően szintén fokozott az utóégetés.

Tartós fogyás aerob edzésekkel

A rugalmasságot fejlesztő feladatok és a nyújtógyakorlatok Természetesen nem azt szeretnénk mondani, hogy például a nyújtás mennyire kiváló kalóriaégető testmozgás. Sokkal inkább azt, hogy a hajlékonyságot, rugalmasságot fejlesztő és nyújtógyakorlatok segítenek a mozgásszervi problémák elkerülésében, ezáltal pedig abban, hogy minél kisebb kockázattal végezhesd a kalóriaégetés szempontjából hatékony állóképességi és erősítő edzéseket.

Talán már te is tapasztaltad, hogy nyújtás során nemcsak a fizikailag, de lelkileg is ellazulsz — nagyon fontos közben például a nyugodt, egyenletes, mély légzés.

Mindez pedig segít elűzni a felgyülemlett stresszt is, márpedig a stressz az egyik rizikófaktora az elhízás, a túlsúly kialakulásának. Minden olyan tevékenység tehát, pulzusszám fogyáshoz segíti az ellazulást — ilyen a nyújtás is —, támogathat a fogyási céljaid elérésében.

Útmutató a fogyáshoz edzőtermi gyakorlatokkal • Magazin • Sportolj Ma

Éppen ezért hasznos lehet a nyújtást akár némi meditációval is kiegészíteni, ha belefér az idődbe. A leghatásosabb módszer Az igazán hatékony edzésmunka, valamint a pulzusszám fogyáshoz érdekében az a legjobb, ha a fenti edzéstípusok mindegyike szerepet kap az edzésprogramodban a megfelelő arányban.

étrend a fogyáshoz

Emellett természetesen a fogyás szempontjából nagyon fontos, hogy a rendszeres testmozgás mellett a táplálkozásra is odafigyeljen a karcsúsodni vágyó!