Rostdús étrend


Betű: Kisebb Alap Nagyobb Rostdús ételek fogyasztása: Nem csak az emésztésnek tesz jót, de a vérnyomásnak is!

Mintaétrend: 160 g szénhidrát - Nosalty

Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend, a kezeletlen magas vérnyomás pedig kitozán fogyókúra, szívinfarktust, az artériák és a rostdús étrend megmerevedését okozhatja, a szív- és érrendszeri betegségek fő előidézője.

Szerző: Nagyszülők Lapja Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek.

rostdús étrend

A kezeletlen magas vérnyomás stroke-ot, szívinfarktust, az artériák rostdús étrend a szívizmok megmerevedését okozhatja, a szív- és érrendszeri betegségek fő előidézője. A Circulation című folyóiratban megjelent tanulmányukban a szakemberek egereken vizsgálták a magas és az alacsony rezisztens keményítőt tartalmazó étrendek közötti különbséget.

Rengeteg magyar nem képes lemondani róla: sokat ártanak vele az egészségüknek

Az étkezésben a legtöbb szénhidrát keményítő, amely a gabonamagvakban, a burgonyában és egyéb élelmiszerekben található.

Nem minden keményítő szívódik fel, amit megeszünk, azaz rezisztens az emésztéssel szemben. A kutatók székletátültetést is végeztek mikrobák nélküli egereken, és azt találták, hogy csak azoknál alakult ki magas vérnyomás, amelyek alacsony rosttartalmú mikrobák befogadói voltak.

rostdús étrend

Nem tudják, miért van Miközben a kutatók elégedettek a tanulmány eredményeivel, egy dolog rejtély maradt számukra. Kaye professzor szerint nem ismerik, hogy milyen mechanizmus okozza a magas rosttartalmú étrend védőképességét a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

rostdús étrend

Melyik ételek tartalmaznak sok rostot? Rostdús ételek : zöldségek cékla, brokkoli, répa, káposzta, saláta, paradicsom, retek, uborka, spenótgyümölcsök szilva, eper, grépfruit, narancs, málna, barack, szőlő, cseresznye, aszalványokteljes kiőrlésű pékáru, müzli, lenmag.

Elfogyaszthatók nyersen, párolva, turmixolva, de fontos, hogy mellettük elengendő legyen a folyadékfogyasztás is! Ez is érdekelhet!

rostdús étrend